TOBB SEİK Tarafından Yayınlanan, Sigorta Eksperleri Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Tarife Değişikliği Duyurusu

İstanbul.25.03.2020
Sayı :    2020/106

Sayın Üyemiz,

Taban ücret tarifelerine ilişkin düzenlemeyi konu alan, Sigorta Eksperleri Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 25.03.2020 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Uygulamada pek çok soruna çözüm getiren bu değişiklik için, insan üstü gayret sarf ettiğini bildiğimiz, Mesleğin bir adım ileri gitmesi için kelimeler ile anlatılması mümkün olmayan, hem ruhen, hem fiziken çaba sarf etmiş, son birkaç ay içinde yapılamaz denilen değişiklere imza atmış olan, SEİK Başkanımız aynı zamanda Dernek Başkanımız Sayın Ahmet Nedim ERDEM’ e kifayetsiz kalsa da şükranlarımızı sunarız, bu vesile ile SEİK Üyelerimize, düzenlemede emeği geçen, katkı sunan, destek veren diğer Derneklere, Çalışma Komisyonları Üyelerine, Odak Çalışma Grupları Üyelerine, değerli meslektaşlarımıza, sektörel paydaşlarımıza, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kıymetli uzman ve yöneticilerine, TOBB Sigortacılık Müdürü Sayın Mevlüt SÖYLEMEZ ve Sigortacılık Müdürlüğü’nün kıymetli uzman ve çalışanlarına, İcra Komitemizin Daimi Üyesi Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB YK Üyesi Sayın Hakan ÜLKEN' e, mesleğimizin gelişimi için yeni ufuklar açan Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşar Yrd. Sayın Ahmet GENÇ’ e ve mesleğimize her zaman sahip çıkan, bizleri yalnız bırakmayan TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU' na en derin minnet ve teşekkürlerimizi sunarız.

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi tarafından yayınlanan, Sigorta Eksperleri Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Tarife Değişikliği duyurusu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Değişikliğin mesleğimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Saygılarımızla.

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği

Değerli Meslektaşlarımız,

Uzun süren çalışmalarımız ve ilgili merciler nezdinde yapmış olduğumuz ısrarlı girişimler neticesinde, taban ücret tarifelerine ilişkin düzenleme 25.03.2020 tarihinde (bugün) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. "Sigorta Eksperleri Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ve ekinde yer alan Taban Ücret Tarifeleri uygulamada yaşanılan pek çok soruna çözüm getirmektedir.

Bu süreçte, bizlere katkı sunan, destek veren; başta eksper derneklerimize, Çalışma Komisyonları Üyelerimize, Odak Çalışma Grupları Üyelerimize, siz değerli meslektaşlarımıza, sektörel paydaşlarımıza, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kıymetli uzman ve yöneticilerine, TOBB Sigortacılık Müdürü Sayın Mevlüt SÖYLEMEZ ve Sigortacılık Müdürlüğü’nün kıymetli uzman ve çalışanlarına, İcra Komitemizin Daimi Üyesi Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB YK Üyesi Sayın Hakan ÜLKEN'e, her koşulda bizleri dinleyen, mesleğimiz gelişimi için yeni ufuklar açan Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşar Yrd. Sayın Ahmet GENÇ’e ve vizyonuyla bize yön veren, mesleğimize her zaman sahip çıkan TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU'na en derin minnet ve teşekkürlerimizi sunarız.

Yeni Tarifelerimizin mesleğimize hayırlar getirmesini temenni eder, sağlıklı günler dileriz.

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi

Yönetmelik hükümlerine https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200325-8.htm linkinden ulaşılabilmektedir.

Bu sayfa en son 26.03.2020 tarihinde güncellenmiştir.