Gümrüklerdeki Araçların ve Eşyaların Satış öncesi Ekspertizleri SEDEV tarafından Yapılacaktır

25.06.2014 tarihinde yapılan Ankara ziyaretinde Gümrük ve Tasfiye İşletmeleri Genel Müdürlüğü de ziyaret edilmiştir.

Yaklaşık bir yıldır yürütülmekte olan gümrüklerdeki araçların web üzerinden satışı projesinde, Sigorta Eksperleri Dayanışma ve Eğitim Vakfı(SEDEV)üzerinden projeye ortak olunmuştur. Bundan sonraki dönemde gümrüklerdeki araçların ve diğer eşyaların satışı öncesi ekspertizleri SEDEV tarafından sağlanacaktır. Satışı yapılacak araçların genel durumu, hasar durumu ve piyasa bedeline ilişkin hazırlanan ekspertiz raporları sisteme yüklenerek nihai alıcının aracı görmeden gerçek bilgilere ulaşması imkanı sağlayacaktır. Sigorta Eksperleri eliyle hazırlanacak ekspertiz raporlarının, tüketici ve kamu nezdinde güven ortamı oluşturacağı ve daha önceden var olan sorunların böylelikle ortadan kalkacağı amaçlanmıştır. 2 aydır sürdürülen pilot uygulamada başarı sağlanmış ve uygulama hayata geçmiştir. SEDEV'i Eksperlik Enstitüsüne dönüştürmeyi projelendirdiğimiz bu dönemde, bu projenin sonuçlanması Vakfımıza gelir yaratacak olması sebebiyle bizleri son derece memnun etmiştir. Mesleğimiz adına saygınlık ve referans sağlayacak bu gelişmenin, mesleğimize ve camiamıza hayırlı olmasını diler, emeği geçen ve katkısı bulunanlara şükranlarımızı sunarız.

Bu sayfa en son 27.06.2014 tarihinde güncellenmiştir.