TOBB SEİK ve Dernek Başkanımız Sayın Ahmet Nedim ERDEM ‘in Türkiye Gazetesi Web Sitesinde Yayımlanan Haberi

Araç değer kaybı mercek altında

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, araç değer kaybı süreçlerini kolaylaştıracak yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem "Hak sahipleri, herhangi bir trafik kazası sonrasında değer kaybı taleplerine ilişkin eksper atamalarını SBM bünyesindeki platform üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ayrıca eksper atama işlemleri dışında, sigorta eksperlerinin platform üzerinden hazırlayacağı rapora itiraz edilebilecek, itiraz eksperi ve hakem eksperi de atanabilecek. Değer kaybı hesaplama, raporlama süreçlerinin tamamını hak sahiplerinin yönetebilmesine ve ekspertiz raporuna kolayca ulaşmasına imkân tanıyan platform, süreci daha şeffaf ve hızlı hâle getirmektedir. Araç değer kaybı tespitlerinde yeni standartların ortaya konulmasında önemli bir yere sahip olan uygulama sayesinde kaza sonrasında hak sahiplerinin araçlarında oluşan değer kaybına ilişkin tazminat ödemeleri hızlanmış olacak” dedi.

HABER LİNKİ: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/t-otomobil/883098.aspx

Bu sayfa en son 19.07.2022 tarihinde güncellenmiştir.