TOBB SEİK ve Dernek Başkanımız Sayın Ahmet Nedim ERDEM ‘in Sigorta Medya Web Sayfasında Deprem ile ilgili Röportajı

SEİK: Eksperlerimizin sahada olmalarını sağlamak üzere çalışıyoruz

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10’un üzerinde ilde etkili olan 7,7 büyüklüğündeki depr
emin ardından bir açıklama yapan TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, tüm deprem eksperlerinin teyakkuz halinde olduğunu söyleyerek "Deprem eksperlerimizin, bu hafta can kurtarma ekiplerinin sahada görevlerini yapmalarının ardından sahada hazır olmalarını sağlayacak bir planlama yapma gayreti içerisindeyiz” dedi.

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından bir açıklama yaptı. Ülke olarak büyük bir facia yaşandığını dile getiren Erdem, depremin 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaket olarak tanımlandığını söyleyerek Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini sundu.

Erdem, tüm eksperler ve çalışanların tamamından bilgi alındığını aktararak "Herkesin sağlık durumu iyi çok şükür. Bir can kaybımız yok. Kahramanmaraş eksperlerimizden birisine geç ulaşabildik. Çok şükür onun da personel arkadaşlarımızın da sağlık durumları iyi. Kahramanmaraş bölgesindeki iki eksperimizden birinin evi tamamen yıkılmış durumda. Diğer arkadaşımızın da ofisi tamamen yıkılmış. Ofisi yıkılan arkadaşımız için tedarik ve ihtiyaç listesi oluşturulmasını talep ettik. El birliği ile gerekeni yapacağız. Bölgedeki diğer eksperlerimiz ve personelimizin ihtiyaçlarının belirlenmesi için arama çalışmalarına başladık. Onların da şu an sağlık durumları iyi ancak oluşacak bir ihtiyaç olması halinde bunları belirleyip buna göre bir planlama yapacağız. Bu akşam tüm SEİK Dernek ve Bölge İl Temsilcileri olarak bir toplantı yaparak meslektaşlarımıza ilişkin neler yapılabileceği konusunda çalışmalara başlayacağız.” dedi.

Deprem eksperlerimiz teyakkuz halinde

Tüm deprem eksperlerinin teyakkuz halinde olduğunu belirten Erdem, "Deprem eksperlerimizin, bu hafta can kurtarma ekiplerinin sahada görevlerini yapmalarının ardından sahada hazır olmalarını sağlayacak bir planlama yapma gayreti içerisindeyiz. Bununla ilgili olarak hem SEDDK hem de DASK yetkilileriyle irtibat halindeyiz. Panik yapmadan mevcut durumda öncelikle enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an evvel can güvenliğinin sağlanması, onların yüzeye çıkartılmasına ilişkin gayret gösterilmesi, oluşabilecek yardımlara ilişkin kurumsal hesapların takip edilmesi ve bireysel taleplerin teyit edilmesine ihtiyaç var. Panik halini atlattıktan sonra el birliği ile ülke olarak bunun da üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Tüm vatandaşlarımıza, ülkemize, milletimize ve camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” açıklamalarında bulundu.

Bu sayfa en son 8.02.2023 tarihinde güncellenmiştir.