TOBB SEİK ve Dernek Başkanımız Sayın Ahmet Nedim ERDEM' in Hürriyet Gazetesinde Yayımlanan Haberi

İzmir depreminde hasar dosyası 60 bine ulaştı

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, 30 Ekim 2020 Cuma günü meydana gelen İzmir Depremi ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı ve TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, sigorta eksperleri olarak, geçmişte yaşanan depremlerde olduğu gibi İzmir’de yaşanan depremden zarar gören sigortalıların yaralarını bir nebze olsun sarmak; için sahada çalışmalara başladıklarını söyledi. Erdem, İzmir’de yaklaşık 60 bin hasar dosyasının açılmasını beklediklerini belirterek, ekspertiz süreçlerinin de 1 ayda tamamlanacağını söyledi.

EKSPERLERDEN KİMLİK KARTI İSTEYİN

Hasar ekspertizi ile ilgili olarak sigorta için hasar tespitine geldiğini ifade eden kişilerden eksper kimlik kartlarının ibrazını talep etmelerini önemle rica eden Erdem; "Deprem hasarları, sigorta eksperlerinin topluma en yakından temas ettiği hasarlardır. Toplumsal dayanışma açısından daha özel anlam yüklediğimiz deprem hasarlarında; Sigorta Eksperleri olarak, sigortalılarımızın hasarlarını hızlı, adil ve objektif bir biçimde tespit edip; raporlarımızı DASK’a ve ilgili sigorta şirketlerine ileterek vatandaşlarımızın hasar tazminat ödemelerinin ivedilikle yapılması konusunda gereken tüm gayreti hassasiyetle gösteriyoruz” diye konuştu.

ALO DASK 125’İ ARAYIN

Eksperin hasar tespitine başlaması için öncelikle hasar ihbarının yapılması gerekiyor. Bunun için Zorunlu Deprem Sigortası hasar ihbarının ALO DASK 125 çağrı merkezi, www.dask.gov.tr internet sitesi ve e-devlet üzerinden, ihtiyari deprem teminatı içeren poliçeler için hasar ihbarının ise ilgili sigorta şirketlerinden yapılması gerekiyor. İlandır...

HABER LİNKİ: https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/sigorta/izmir-depreminde-hasar-dosyasi-60-bine-ulasti-41662658

Bu sayfa en son 1.12.2020 tarihinde güncellenmiştir.