19 Mayıs Üniversitesi Sigortacılık Kariyer Söyleşisi

Dernek Üyelerimiz Sayın Sedat URKAYA ve Sayın Emine DURAN 19 Mart 2018 Pazartesi günü saat 15:00 da 19 Mayıs Üniversitesi Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulunda düzenlenen Sigortacılıkta Kariyer Olanakları Söyleşisine katıldılar.

Söyleşinin açılışında konuşan Bankacılık ve Sigortacılık Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Sayın Abdulkadir ERYILMAZ, mesleki yeterliliğe sahip, araştıran devamında sektörün insan kaynakları ihtiyacına cevap verebilen bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek sektör – üniversite iş birliğini önemsediklerini ve bu kapsamda alanının en yetkin kişilerini okullarında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Söyleşide sektör ve meslekleriyle ilgili bilgi veren ve kariyer olanakları hakkında MYO öğrencilerini aydınlatan konuklar, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Sigorta acentesi açmak için gerekli şartların ne olduğu, mezunların bu konudaki avantajları, acentede çalışmak için gerekli yeterlilik şartları, eksper olmak için gerekli koşullar, SEGEM belgesinin gerekliliği, bireysel emeklilik belgesinin önemi gibi daha birçok konuda sorular uzmanlarca yanıtlandı.

Etkinliğe katılan Samsun Sigortacılar Acenteleri Derneği (SSAMSAD) Başkanı Sayın Serdar YILDIZ, Meslek Komitesi Başkanı Sayın Hakan YARDIM, Sigorta Eksperleri Derneği (SED) Üyelerimiz Yangın Eksperi Sayın Emine DURAN, Oto Eksperi Sayın Sedat URKAYA, SSAMSAD Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın İsmail UÇAR ve Sayın Mahmut YURT ile birlikte Meslek Yüksek Okulu değerli yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Bu sayfa en son 26.03.2018 tarihinde güncellenmiştir.