Sigorta Dünyası Web Sayfasında Yayımlanan "Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği 87 yaşında" Başlıklı Haberimiz

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği 87 yaşında

"Türkiye Sigorta Eksperleri Cemiyeti” adıyla 1935’te İstanbul’da kurulan Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) 87.inci yaşını kutluyor.

TÜSED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nedim Erdem, derneğin web sitesi üzerinden bir mesaj yayınlayarak 87. yaşını kutlayan Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği’nin eksperlik mesleğinin ilk ve sektörün en eski ve köklü kurumlarından biri olduğunun altını çizdi.

Erdem, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Üstlenmiş olduğumuz görev ve sorumluluklar itibariyle mesleğimiz ve meslektaşlarımıza olan inanç ile TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitemiz, Kurullarımız, Bölge ve İl Temsilcilik Kadrolarımız, Komisyonlarımız, Komitelerimiz ve mesleğimizin faaliyet gösteren tüm dernekleri ile birlikte, katılımcı, demokratik ve şeffaf bir yapıda, güçlü ve büyük bir ekip olarak ülkemiz sigortacılık sektörünün gelişimi, meslektaşlarımızın iş süreçlerinin uygun şartlarda ve standartlarda yürütülmesinin sağlanması, yepyeni ve saygınlığı en üst seviyede, ekonomik olarak ferahlamış, kuralları ve sınırları belirli, bilimsel ve teknolojik alt yapısı oluşmuş, kurumsal ve dinamik bir eksperlik mesleği için her türlü çabayı göstermekteyiz. 87. yılımızın mesleğimize, meslektaşlarımıza ve sektörümüze önemli kazanımlar sağlayacağımız bir yıl olacağı inancı ile hayırlı olmasını temenni ederiz.”

Kurucularının İhsan Tavas, Hikmet Koyunoğlu, Şemsettin Sunol, Nihat Kadir Sertel ve Raif Uğurlu olduğu belirtilen mesajda derneğin mesleğin gelişmesi, disiplininin sağlanması ile yeni eksperlerin yetiştirilmesi konusunda yetkilendirildiği ve bugüne kadar birçok önemli çalışmada bulunduğu aktarıldı.

Bu sayfa en son 23.02.2022 tarihinde güncellenmiştir.