SED’den Yeni Kurulan Trakya Bölge’ye Ziyaret

Yeni kurulan Trakya Bölge Temsilciliğine gerçekleştirilen, SEİK Başkanı Yalçın Kaya, SEİK Üyesi Tayfun Ermetin’in de katıldığı toplantıya Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ eksperlerinin yanı sıra, SED Başkanı Ahmet Nedim Erdem ve Dernek Yönetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri katıldı.

Sanayileşmenin hızlı geliştiği Çorlu’da yapılan toplantının Dernek Genel Sekreteri Selim Kesici tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmasının ardından sırasıyla Yalçın Kaya ve Tayfun Ermetin söz aldı. Konuşmalarında Eksperlik mesleğinin tarafsızlık ilkesi, örgütlenmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması ve yerinden yönetimin önemi irdelendi. Sigorta Eksperleri Derneği’nin 1935 yılından bu yana sektördeki en eski ve etkin birleştirici güç olduğu ifade edildi. Ayrıca Trakya Bölgesi’ nin stratejik önemi de vurgulanarak mesleğin temsili açısından Trakya Bölge Temsilciliği’nin hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Toplantının 2. Bölümünde Dernek Başkanı Ahmet Nedim Erdem, derneğin çalışmaları ve alınan sonuçları hakkında bilgi verdi. Süreçlerin yönetiminde SEİK ve Sigorta Eksperleri Derneği’nin birlikte hareket ettiğini ifade ederek, Sigorta Eksperleri Derneği’nin oto veya oto dışı ayırımı olmaksızın, İstanbul’un değil Türkiye’nin derneği olduğunu ve ülke genelinde tüm eksperlerin yanında olduğunu yeniden vurguladı.

Toplantının seçim bölümünde yapılan açık oylama ile bölge temsilciliğinde görev yapacak başkan ve yönetim kurulu üyeleri belirlendi.
Yapılan seçimler sonucunda Kıvanç Bayar oybirliği ile Trakya Bölge Temsilciliği Başkanlığına seçildi. Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Ergin Durgut, Gürel Köprülü ve Murat Gür seçildiler.

Toplantının karşılıklı görüş alışverişi ve soru cevap bölümünde oto dışı ücret tarifesi ve tek tip rapor formatı süreçleri ile ilgili soruları Yalçın Kaya cevaplandırdı. Konuların SEİK’in öncelikli hedefleri olduğunu ifade ederek, sektördeki diğer paydaşlar ile de mümkün olduğunca mutabakat sağlanarak ilerlenmekte olunduğu, son dönemdeki olayların resmi kurumlar ve karar alma süreçleri üzerindeki olumsuz etkilerine rağmen sonuçların alınmasına yaklaşıldığı ifade edildi.

Toplantı Katılım Listesi:
Yalçın Kaya, Tayfun Ermetin, Ahmet Nedim Erdem, Selim Kesici, Tamer Topal, Murat Cumhur Yenihayat, Vasıf Oğuz İpkin, Safer Sabri Alus, Şaban Gören, Gürel Köprülü, Musa Aykut Savaş, Murat Mustafa Özkan, Batuhan Kolaylı, Kıvanç Bayar, Ergin Durgut, Burak Boyugür, Muhiddin Şükrü Aral, Murat Gür, Orhan Abacı, Sertaç Vardarlı

Bu sayfa en son 7.12.2017 tarihinde güncellenmiştir.