Eksperler Merkezimizin Açılış ve 83.Plaket Törenimizle ilgili Sigorta Dünyası Web Sayfasında Yayınlanan Haber

SED yeni merkezini törenle açtı

Sigorta Eksperleri Derneği (SED), Şişli Abide-i Hürriyet Caddesindeki yeni merkezini törenle açtı. Merkezin açılış töreninden sonra Radisson Blu Oteli’nde düzenlenen etkinlikte SED’in 83. kuruluş yılı kutlandı. Etkinliğe, dernek yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri, sektör temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte kıdemli eksperlere plaket verildi.

Etkinlikte birer konuşma yapan, SED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nedim Erdem, TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Yalçın Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Hazine Müsteşar Yardımcısı Dr.Ahmet Gençile Quick Sigorta Genel Müdürü Levent Uluçeçen eksperliğin sigortalılar ve sigorta sektörü açısından önemini vurguladılar.

"Yeni bir eksperlik kültürü oluşturmak lazım”

Konuşmasında, teknoloji ve dijitalleşmenin dünyayı hızla değiştirdiğine, bundan sigorta sektörü ve eksperliğin de payını aldığına dikkat çeken Ahmet Nedim Erdem, bu değişime ayak uydurabilmek için yeni bir eksperlik kültürü oluşturmak istediklerini söyledi. Erdem, "Bu yeni dünya düzeninde de eksperliği doğru bir şekilde tanımlamalıyız. Türkiye’de eksperleri örgütlü bir mekanizma haline getirmemiş olsaydık ve iletişim ağını kurmamış olsaydık çok daha farklı bir süreçler gelişmiş olacaktı. Yeni dünya düzeninde teknolojinin hayatımıza girdiği noktada artık dinamik bir yapı ortaya koymak zorundayız. Geçmişimizden fazlasıyla dersler çıkardık. Biz artık geleceği konuşmak üzere buradayız. Sektörde hızlı olmak zorundayız ve geleceğe yön verir pozisyonda olmalıyız. Esnek olmalıyız çünkü karşımızda yeni insan modelleri ve davranışları var. Bu davranışlara göre nesneyi daha esnek hale getirip ona göre kuralları ve geleceği çerçevelemeliyiz. Hatanın kaynağı insanda olduğu için teknolojiyi daha fazla hayata sokarak hata payını en aza indirger bir pozisyonda olmalıyız” dedi.

SED’in kuruluşuna ilişkin bilgi veren Erdem, 1935 kurulan, Türkiye’nin en eski derneklerinden biri olan derneğin, sigorta sektörünün de en eski ve köklü kurumu konumunda olduğunu belirterek, "SED klasik bir dernek anlayışından ziyade kurumsallaşmasını tamamlamış, mesleğine yön veren ve mesleğinin gelecek vizyonunu oluşturan bir kurum konumuna gelmiştir” dedi.

"Güzel günler bizi bekliyor”

SAİK Başkanı Yalçın Kaya, SAİK’in yaptığı çalışmalar ve gündemindeki projeler hakkında bilgi verdi. Kaya, dijital ekspertiz ve bunun merkezi sistemden raporlanması ile yeni eksperler yönetmeliği konusunda çalışmaların sürdüğünü, bu çalışmaların yakın bir hayata geçirileceğini söyledi. Kaya, "Eksperler olarak güzel günler bizi bekliyor” dedi.

TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, sigorta eksperliğinin çok önemli bir meslek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Eksperlik sahip çıkılması gereken saygın bir meslektir. Raporlama sistemi düzgün işlemezse sigorta sektörü de doğru bir şekilde işleyemez ve gelişemez. Tarafsızlık ve bağımsızlık bu mesleğin atardamarıdır. Eksperler mesleklerine sahip çıkmalı ve birlikte hareket etmelidirler.”

"Eksperlik sektörün kalbi”

Teknolojik gelişmelerin tarihi hızlandırdığına, son otuz yıldaki teknolojik gelişmelerin önceki 500 yıldaki gelişmenin toplamından daha fazla olduğuna dikkat çeken Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç de konuşmasında şunları aktardı: "Dolayısıyla bütün sektörler ve mesleklerde de büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleşiyor. Teknolojik gelişmeleri yakalanması, bu gelişmelere ayak uydurulması çok önemli. Bu kapsamda sektörde görüş alışverişi, beyin fırtınası etkinlikleri çok önemli. Sigorta eksperliği aslında sigortacılığın kalbidir. Dar anlamında düşünmemek gerekir, sadece hasar tespiti değil, eksperliğin risk inceleme ayağında da çok önemli bir işlevi var. Risk inceleme konusu Türk sigorta sektörünün daha hızlı gelişebilmesi açısından kendini geliştirmesi gereken alanlardan biridir. Risk inceleme konusu biraz ihmal edilmiş durumda. Tarım sigortasında risk inceleme ayağı çok iyi çalışıyor.”

Eksperlik taban ücreti konusunda 1935’ten beri tartışmanın sürdüğünü belirten Genç, "Bunu gerçekleştirmek bize kısmet oldu” dedi.

Quick Sigorta Genel Müdürü Levent Uluçeçen de eksperlerin yaptıkları işin ve bağımsızlıklarının sektör ve sigortalılar açısından önemini vurgulayarak, eksperlerin hazırladığı raporlara güvenilmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haber Linki İçin TIKLAYINIZ
Bu sayfa en son 1.03.2018 tarihinde güncellenmiştir.